EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 6 és fél hónapos yorkshire terrier kutyánk van. Kipróbáltuk már a legjobb konzervtől a legjobb tápig az ételeket kutyánk számára, hátha valamelyik megnyeri a tetszését, de ami ízlett neki, attól ment a hasa, ami pedig nem tetszett neki csak megszagolta és elment játszani… Ilyenkor mi a teendő? Előre is köszönjük!

2011.05.22

Állatorvos
A kistestű kutyáknál fiatal korban ez a probléma nagyon gyakori. Válasszanak ki egy prémium minőségű tápot amit hajlandó megenni és legyenek kitartóak (Select Gold, Real Natura, Royal Canine, Hill's, Eukanuba stb.). Ne hagyják a kutya előtt az ételt, hanem inkább többször kínálják meg. Előbb utóbb éhes lesz és enni fog. Fontos, hogy ha nem eszik, akkor ne adjanak neki mást, ne könyörögjenek neki, ne etessék kézből, ne izguljanak. Az állandó tápváltás önmagában is hasmenést okoz, ezért minden változtatást óvatosan, fokozatosan tegyenek. Adhatnak a kiskutyának bébiételt, vagy külön neki elkészített főtt ételt (pl: hús, rizs, párolt zöldségek, sovány sajt, túró tojás). Fontos, hogy ha tápot kínálnak neki, akkor ha nem eszi meg, ne kapjon főtt ételt, mert akkor biztosan nem lesz hajlandó megenni a szárazat, mert megtanulja, hogy mit várhat helyette.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem