Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A szomszéd rám bízta a kutyáit míg nyaral. Az ürülék takarításakor felfedeztem hogy az egyik “csomag” véres. Nem hasmenés jellege volt, hurkák voltak. Az egyik kutya nem volt hajlandó enni. Ezt a melegre is foghattam vagy a gazdi hiányának. Később azonban elvonult ez a kutya és üritkezett aminek a következménye egy véres, nyálkás bélsár volt aminek az állaga egy híg massza volt. Nem látszik levertnek. Azt hogy iszik-e nem tudom, vizet adok nekik rendszeresen. Mit tegyek?

2013.08.05

Állatorvos
Ilyen melegben fokozottan figyelni kell az állatokra, mert ha nem fogyasztanak elegendő vizet az súlyosabb elbírálás alá esik ilyenkor. Ha a kutya a meleget leszámítva jókedvű, akkor első körben a következők jöhetnek szóba:
- valami felsértette a végbél nyálkahártyáját (csont, dió, csonthéjas mag)
- nem azt kapják enni, amit megszoktak és az egyik kutya érzékeny az új táplálékra
-bakteriális vagy parazitás eredetű vastagbélgyulladás
-férgesség
Felnőtt kutya esetében ha nincs hányás és az állat iszik és alapvetően jókedvű, akkor érdemes fél napot koplaltatni, majd diétáztatni 4-5 napon át (pl.: főtt répa, főtt hús, rizs, natúr joghurt). Ha van otthon, akkor kaphat a kutya Bolus adstringens (10 kg-os kutya kaphat 2x1 tabl.) tablettát is. Ha nincs komolyabb fertőzés és a kutya nem lesz bágyadt és nem hány, akkor néhány napos diétával megoldódhat a dolog. Ha bármi új tünetet észlel vagy más testnyílásból is vér ürül, akkor haladéktalanul vigye orvoshoz az állatot.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem