EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Most került hozzám egy 5 hetes dzsungáriai törpehörcsög, és érdeklődni szeretnék, hogy milyen zöldségeket és gyümölcsöket adhatok neki (a K-betűseket kerülöm a puffasztó hatásuk miatt), és milyen mennyiségben? Eddig uborkát, paradicsomot, almát és sárgarépát kapott. Internetes oldalakon olvastam, hogy adhatok még neki pl.: cukkinit, brokkolit, fehérrépát, epret, málnát, barackot, dinnyét. Ezek valóban adhatóak, vagy van, ami ártana neki? Nagyon köszönöm előre is a segítségét és válaszát!

2011.06.06

Állatorvos
Fontos, hogy a hörcsög táplálékának legalább 50%-át magvak képezzék. Legyen előtte mindig ivóvíz. A barack és a dinnye hasmenést okozhatnak, ezekből csak egészen kicsi darabokkal kínálja meg az állatot. A lédús gyümölcsökből, zöldségekből egyszerre csak annyit adjon, amennyit rövid időn belül elfogyaszt. Adjon a hörcsögnek tiszta helyen gyűjtött fűféléket is (pl.: tyúkhúr, gyermekláncfű).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem