Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
1 éves boxer kutyámon azt vettem észre, hogy a füle rettentően forró. Közérzetével minden rendben van, játékos, de mostanában is jellemző, hogy étkezés után visszaöklendezi a táplálékot, rettentően habzsol. Nem tudom lehet-e összefüggés a kettő között, de okom lehet félni amiatt, hogy forró a füle?
Előre is köszönöm válaszát!

2014.01.17

Állatorvos
Mérje meg végbélben a kutya hőmérsékletét olyankor, amikor nyugalmi állapotban van. Ha a hőmérséklete 38,5-39,4 fok, akkor nem kell aggódni, ez a normális testhőmérséklet (hőemelkedésnek a 39,5 fok feletti hőmérséklet számít). Ha a kutya hőmérséklete alacsonyabb, mint 38,5 fok (pl:37,9-38,2 stb.), akkor sem kell aggódni, az is teljesen normális. A testhőmérséklet napszakonként is ingadozik és több tényező befolyásolja, függ a kutya méretétől, aktivitásától, stressztől. A kutyák fülét sokszor érezzük melegnek, hiszen ott vékonyabb a bőr, nagy erek futnak a felszín közelében és az ő hőmérsékletük normális esetben magasabb, mint az embereké.
A rövidorrú kutyákra jellemző lehet az evés utáni hányás. Reméljük, hogy ennek csak az az oka, hogy nem rág és sokat eszik egyszerre. Próbálja ki, hogy a tápot nedvesen kínálja és kisebb részletekben adja. Ha a hányás nem múlik, vagy egyre gyakoribbá válik, esetleg az evés után pár órával is jelentkezik, akkor feltétlenül vigye orvoshoz a kutyát. Sajnos rövidorrú (brachycephal) kutyáknál viszonylag gyakran előfordulnak a gyomorban olyan szűkületek, amelyek akadályozzák a normális gyomorürülést. A késedelmes gyomorürülés hányást okozhat. Ezt a problémát gyomorürüléses vizsgálattal lehet diagnosztizálni (röntgen felvételek).
Szerintem ha a kutya testhőmérséklete végbélben normális és jókedvű, jó étvágyú, akkor nincsen összefüggés a fülek hőmérséklete és a hányás között. Ha a kutya lázas és hány, akkor sürgősen menjenek orvoshoz.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem