Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
3 éves örökbefogadott ivartalanított szuka kutyusomnak szeretnék főzni(eddig csak szárazeledelt kapott) és az lenne a kérdésem,hogy csirke far-hát és csirkenyak adható-e neki,(ezeket remek áron tudom beszerezni)nem törik-e szilánkosra és ha igen akár napi szinten is fogyaszthatja?A bennük lévő csont nem okoz-e majd nála székrekedést?
Az ételt a “Mit egyen a kutyám” című könyv receptjei szerint állítom össze,de sajnos a könyv nincs meg és a megszerzett receptben az áll,hogy “csontos húsdarálék”.Célszerű lenne inkább ledarálni neki?Köszönöm válaszát.

2012.02.16

Állatorvos
A lényeg az, hogy nagyon alaposan főzze meg a csontos húst, annyira, hogy a csontok jelentősen megpuhuljanak. Én a far-hátat jobban ajánlom, mert a csigolyák gyakrabban okoznak gondot (persze főleg kistestű kutyák esetében). A far-hát nem törik szilánkosra, ellentétben a csöves csontokkal. A far-hátat szerintem felesleges ledarálni. A receptben szerintem az egyes állateledel boltokban kapható, már eleve darálék formájában forgalmazott húsra gondolt a szerző. Nagy mennyiségű csont gyakran okoz székrekedést, de ez egyedenként változó. A receptben leírt mennyiség, főleg, ha azt egyéb összetevőkkel együtt adja nagy valószínűséggel nem fog gondot okozni. Ki kell próbálni és meg fogja látni, hogy az Ön kutyája hogyan reagál az új ételre.
Vissza a kérdésekhez