Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor nő/úr
Bonyolúlt kérdéssel fordulok önhöz. Van egy cavalier kiskutyám, decemberben volt egy éves. Syringomyeliat diagnosztizáltak nálla. Sokat olvastok erről a betegségről, tudom hogy nem gyógyítható. Nálla két szembeszökő tünet van, az egyik a hátsó lábak mozgása, merevsége. A másik a folyamatos vakarózás. Mivel az első időben nem tudtnk a betegségéről igy allergiára gyanakodtunk, kapot szteroid injekciót ami megszüntette a folyamatos viszketés, vakarózást. Később kiderült hogy nem allergia hanem a betegség egyik tünete, ami időnként súlyos mérteket ölt. Az ijekció hatásos volt kb 3 hétig nem vakarózott, de amikor a hatás elmúlt ismét előjött a szinte folyamatos vakarózás. Nem szeretném ha folyamatosan szteroidoznák, igy valami alternatívát keresek megoldásként. Tudna esetleg valamit ajánlani a probléma megoldására, kezelésére? Tudom hogy igy láttatlanba nagy dolgot kérek Öntől, de elég kétségbeesett vagyok mivel sajnos erről a betegségről az állatorvosok kevés ismerettel rendelkeznek, igy viszonylag vaktában tapogatóznak. Nagyon köszönöm a válaszát.
Andrea

2014.01.01

Állatorvos
Ez a betegség legbiztosabban CT és MR vizsgálattal diagnosztizálható. Sajnos leveléből nem derül ki, hogy történtek-e ilyen vizsgálatok. Azt javaslom, hogy keresse fel Dr. Csébi Pétert (SZIE Állatorvos-tudományi kar, Sebészet Tanszék, tel.:06-1-4784100), az Ő szakterülete a neurológia. Sajnos tudomásom szerint is fájdalomcsillapítók alkalmazásával enyhíthetők a tünetek.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem