Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Kutyám(közepes termetű) borzasztóan falánk.Míg száraz eledelt kapott a lassú etető kutya tállal ez a probléma mérséklődött,de áttértünk a főtt ételre.A köret és a zöldségek mellé far hátat,csirke vagy pulykanyakat kap.Ezeket képes szinte egészben lenyelni.Ha apróra szedem akkor is csak löki le a torkán.Próbáltam úgy is,hogy leszedegettem a húst ,majd külön adtam neki a csontokat.Így sem rágott.2 hónap alatt csak egyszer hányt,széklete normális állagú.De aggódom amiatt,hogy mi történik a csontokkal a gyomrában,nem-e halmozódik,torlódik fel a beleiben?!Vagy a kutyáknak tényleg olyan erős a gyomorsavuk,hogy ez nem jelet problémát?Ön mit tanácsol,mondjak le a csontos hús etetéséről?Köszönöm válaszát.

2012.04.12

Állatorvos
Sok kutya habzsol. Ha a kutya tünetmentes, nem hány hetente több alkalommal, széklete normális formájú és állagú, akkor nem valószínű, hogy bármi baja van az állatnak. Ha az Ön által említett csontokat alaposan megfőzi- szinte puhára- és apró darabokra szedi, akkor tovább csökkenti a kockázatot. Ha bármi rendelleneset észlel (heti több hányás, véres széklet, erőlködés, rendellenes formájú széklet) akkor forduljon állatorvoshoz, de addig nyugodtan etesse a kutyát az Ön említett táplálékkal. Esetleg a pulykanyakat hagyja el, mert az keményebb és szilánkosabban törő csont.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem