EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Szeretném kikérni a véleményét, van 2 db közel 2 éves degunk. Mindketten több hónapja tüsszögnek. Kaptak nyálkaoldót, de az nem segített. A röntgen nem talált semmi elváltozást. Mi lehetne a megoldás? Mindent szeretnénk megtenni értük, amit csak tudunk! Válaszát előre is köszönöm!

2011.05.11

Állatorvos
Végig kellene gondolni, hogy nincs-e az állatok környezetében valami olyasmi, ami irritálhatja a légutaikat (pl.: légfrissítő, aminek a deguk számára erős szaga van, poros alomanyag, cigarettafüst stb.). Javasolnám, hogy próbáljanak meg esetleg új típusú alomanyagot használni. Ha orrfolyásuk is van, akkor a váladékból meg lehetne próbálni kitenyészteni a kórokozót. Egyes esetekben hasznos lehet antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt tartalmazó szemcseppet csepegtetni az állatok szemébe. A szemcsepp a könnycsatorna útján az orrba is eljut.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem