EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Van egy 21 hónapos szálkásszőrű tacskó keverék kan kutyám. Annyiban különbözik fajtatársaitól, hogy 3-4 cm-el magasabb és nehezebb is. A probléma vele az, hogy ha meglátja, hogy viszem ki sétálni, elkezd idegességében remegni, de olyan szinten, hogy ha megfogom a testét szabályosan, láthatóan remeg az egész kutya. A póráz ráadása után azt elkezdi őrülten tépni, nem engedi el. Csak úgy lehet kivinni, hogy egy fadarabot adunk a szájába, azt rágja vagy öt percig, utána nyugszik meg. Az utcán elengedni nem tudom, mert akinél nincs kutya, ugrik neki. Legyen az gyerek vagy felnőtt, bicikli vagy busz. Én nem tudom, nem a feromonok túltengése okozza-e ezt. Arra gondoltam, ha ivartalaníttatom, akkor megváltozik. Egyébként egy nagyon értelmes/okos kiskutya. Kérem Doktor Nő/Úr segítsen. Üdvözlettel.

2011.05.26

Állatorvos
Szerintem nagyon hasznos lenne, ha kutyaiskolába járna a kutyával, hogy szocializálódjon. Ott kontrollált körülmények között találkozhatna idegenekkel, akik hozzáértő módon reagálnának a helyzetre. Séta előtt ültesse le és csak akkor tegye rá a nyakörvet, ha nyugodtan ül. Amíg ezt nem teljesíti ne induljanak el. A kutya okos, rá fog jönni egy idő után, hogy a hisztivel azt éri el, hogy nem indulnak sétálni. Ha nyugodtan viselkedik, akkor dicsérje (jutalomfalat), majd induljanak (legnagyobb jutalom). A pórázrágást tiltsa (Nem! Mit csinálsz!) és ne induljon vele sétálni. A kutya, ha az utcán másokat megtámad, azt a gazda (falka ) védelmében teszi akkor, ha azt gondolja, hogy ő a falkavezér, vagyis a védelem az ő feladata. A kutyaiskola azért is használna, mert azzal, ha tanítja a kutyát erősíti a pozícióját és a dominanciáját a kutya felett, így átveszi az irányító szerepet. Ha a kutya elfogadja Önt vezetőnek, akkor behívhatóvá válik. Az ivartalanítás is segíthet a helyzet kezelésében, de önmagában nem oldja meg azt.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem