Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
van egy 4 éves schi tzu kutyusunk. Mostanában úgynevezett “szánkázik” ez minek a jele lehet? a férgességnek, vagy hogy a bűzmirigye zavarja? illetve másik kérdésem lenne, hogy a lába folyamatosan sebes. természetes kenőccsel kenem neki. Kevés vizet iszik. Lehet ez a következménye? Hogyan tudom rá venni h több vizet igyon?
válaszát előre is köszönöm!

2013.06.09

Állatorvos
A szánkázás két leggyakoribb oka valóban a férgesség és a bűzmirigy telítettsége vagy gyulladása. Érdemes ellenőriztetni a kutya bűzmirigyét. Fontos, hogy a mirigyet csak akkor kell nyomkodni, ha nem tud magától kiürülni, egyébként az állandó (főleg szakszerűtlen) nyomkodás gyulladást okozhat. A gyulladt bűzmirigy viszketést is okozhat, így a sebek hátterében is állhat ez a probléma, amíg ezt nem kezelik, addig hiába keni bármivel. Vigye orvoshoz a kutyát. A sebek kialakulhatnak természetesen más miatt is (bakteriális bőrgyulladás, allergia stb.). Nagyon fontos a rendszeres féreghajtás is, ami évente egyszer kötelező, de 3-4 havonta ajánlott.
A kevés víz fogyasztásának nincsenek az Ön által leírt következményei. Több víz ivásra nem lehet rávenni a kutyát, de több folyadék fogyasztás némi trükkel, igen. Például húslevest vagy joghurtot hígítson fel vízzel annyira, hogy a kutya szívesen fogyasszon belőle nagyobb mennyiséget. Természetesen az itatást sem kell túlzásba vinni, mert ha a kutya egészséges, akkor valószínűleg, ha lehetősége van rá, akkor pont annyit iszik amennyi neki szükséges.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem