Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor! Találtunk egy kb 8 hetes cicust. Voltunk vele orvosnál is, kapott féreghajtó pasztát, bolhátlanítottuk. A cicababa a nedves tápot szépen eszi, étvágya jó, de inni nem iszik. Mintha nem ismerné a vizet. Vagyis valószínűleg nem ismeri, mert eddig csak szoptathatta az anyamacska. Érdemes bármilyen tápszert venni vagy laktózmentes tejet? Próbáljuk sima vízzel itatni? Gondoltunk fecskendőre, pipettára, cumisüvegre, hátha valamelyikkel rákap az ivásra, mert szerintem még kellene neki inni a táp mellé. Mennyi a normál folyadékszükséglete egy 8 hetes, sovány macskának?
Köszönöm válaszát! üdvözlettel: Judit

2016.06.02

Állatorvos

Kedves Judit!

Próbáljanak neki kínálni többféle vizet- kicsit állott, friss vizet, folyó vizet a csapból, egy picit tejjel ízesítettet, stb- . Minden macskának más a hóbortja  a vízivás terén, de én azt gondolom, ha jó általános állapotban van a cica, élénk, jól eszik, akkor pusztán azért nem iszik, mert a konzerves, alutasakos tápok 60-70%-a víz. Ezáltal elegendő vízhez jut. Általános vízigényt azért nem tudok mondani, mert teljesen attól függ, hogy mit eszik a cica. Remélem tudtam segíteni. Üdv

Vissza a kérdésekhez