Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Ùr!

Nekem lenne egy kérdésem: mivel már 2 hónapja külföldön tartozkodom a kiskutyámmal,ezért nincs úgy lehetöségem utánajárni a dolgoknak, és a nyelv sem megy még olyan jól,
Mi jelenleg egy téli tusista paradicsomban tartozkodunk a munkám miatt.Ès itt igen kemény hidegek is vannak. Az én kis Bichon kutyám állandóan nyalja a hideg havat ajna nem tudom fegyelmezni.
Ráadásul imad is a hóban ugrálni.èszrevettem,h mostanában vérzik a kukija.Pontosan nem tudom,h a vér belülröl jön vagy a hó sérti-e meg a felületét. Kamillafilterrel szoktam borogatni, de félek,h nagyobb a baj.Esetleg tudna nekem tanacsot adni mit tudnék adni neki,vagy hogyan védekezhetek.Ruhája is van mindig rajta van,de a kukijánál ugye nyitott..
Csak aggódom,h ebböl ne legyen nagyobb baj..

Elöre is köszönöm ha válaszol:
Kellemes Ünnepeket!
H.Timea

2011.12.21

Állatorvos
Valóban fontos lenne tisztázni, hogy csak egy sérülésről van-e szó. Ha alaposan megnézi a tasak bejáratát és visszahúzza a tasakbőrt, úgy, hogy a pénisz is láthatóvá váljék, akkor Ön is könnyen megállapíthatja, hogy van-e ezeken a területeken sérülés, horzsolás. Ha a vér belülről jön, annak leggyakoribb okai a húgyhólyag gyulladása és a prosztata megbetegedései. Egyéb okok is állhatnak a háttérben, de leveléből úgy értem, hogy ez a probléma régebb óta fennáll és a kutya közérzete ennek ellenére jó, ezért a súlyosabb belgyógyászati kórképek és a babesiosis valószínűsége kicsi. Sajnos természetesen ezt vizsgálat nélkül nem jelenthetem ki felelelősen. Figyelje meg, hogy a vér a vizeletürítéssel együtt jelentkezik-e, vagy attól függetlenül is csepeg. A vizeletürítéssel együtt jelentkező vér (ha a sérüléseket kizártuk) nagy valószínűséggel hólyaggyulladásra utal. A hólyaggyulladás hátterében lehet felfázás, de megjelenhetnek kristályok is a húgyutakban, amelyek állandóan irritálják a hólyag nyálkahártyáját. A húgyúti fertőzések antibiotikumos kezelést igényelnek és vérzés esetén jótékony hatású lehet a C-vitamin vagy Rutascorbin is. Ha a prosztata megbetegedésével állunk szemben, akkor a vér sok esetben a vizelettől függetlenül is ürül és a vizeletürítés nehézkes, szakaszos lehet, egyes esetekben a széklet ürítése is nehézkes. Ebben az esetben az antibiotikumokon kívül egyéb gyógyszerek alkalmazására is szükség lehet.
Szerintem a legjobb megoldás az lenne, ha gyűjtene a kutyától vizeletet és felkeresne egy helyi állatorvost, aki szerintem a nyelvi nehézségek ellenére is megérti majd a problémát.
Ha a kutya felfázott, akkor a későbbiekben azt javaslom, hogy csak annyit legyen kint a hidegben, amíg intenzíven mozog, utána vigye be és minden alkalommal szárítsa meg a hajszárítóval, különös tekintettel a has alsó részére.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem