Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! 1 éves kandúr cicánk (kinti-benti cica) farkán három harapásból származó csúnya seb volt, amit állatorvos tegnap ellátott. Fertőtlenítette, kapott antibiotikumot is, amit még 7 napon át kell szednie. Tölcsért kell hordania, mivel az egyik seb tályogos volt, így azt fel kellett nyitni és összevarrni. Mára már nagyon kis kedves és jókedvű volt a cica, de a baj, hogy még nincs ivartalanítva, így a szomszéd nőstény cica után sír folyton. Ki akar hozzá menni a szabadba játszani, de a tölcsérrel és a friss sebbel nem engedhetem ki. Mennyire viseli meg a cicát, hogy pár napig bent kell maradnia a lakásban? Ma délelőtt 10-től délután 3-ig ugyanis folyamatosan idegeskedett és nyávogott, hogy kimehessen a cica barátnőjéhez. Mit tud tanácsolni? Esetleg érdemes cica hámmal sétáltatni a kertben, ezzel meggátolva, hogy messzire elbandukoljon? Köszönöm a segítségét előre is! Andi

2012.03.15

Állatorvos
Biztosan nem kellemes a cicának a szobafogság, de sajnos most a biztonsága és a sebgyógyulás miatt nincsen más választás. Hamar ki fogja heverni ezeket a rossz napokat. Ha a macska hajlandó hámmal sétálni, akkor arra az időre leveheti róla a gallért, ( ha vissza tudja majd tenni) hiszen úgyis felügyelet alatt van. Azt javaslom, hogy az ivartalanítást minél hamarabb végeztessék el, hiszen a mostani sérülés is valószínűleg egy kandúrcsata eredménye. Sajnos ilyenkor alig gyógyul ki az egyik sérülésébél máris jön majd a másik. Az is fontos szempont, hogy a jelölgetési szokás nehogy rögzüljön, ami a későbbiek során is kellemetlenséget okozhat a lakásban.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem