Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr, Nő ! Lehet, hogy örökbe fogadnánk egy sintértelepes kutyust. Két hete adta le a saját gazdája valamiért. Kérdésem, hogy ott bent miért kapnak egyből oltást? Hisz lehet, hogy az előző gazdi már adott neki. Nem baj, ha kétszer kap például veszettség ellenit? 1-2 éves kutyusról van szó. Másik kérdésem, hogy egy vidéki sintér telepről elhozott (most elvileg jó állapotban lévő kutyus) ha lakásba hozom, mitől kell tartanom, félnem, amit gyerek mellé behurcol esetleg? Vagy ott is megnézi kötelezően orvos, vagy ahogy meghozom vizsgáltassam ki? Köszönettel G. Gabriella

2016.10.26

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Amire gyerek mellett nagyon kell figyelni az a külső, belső parazitairtás. Vagyis kapjon a kutyus jó minőségű féreghajtót (Drontal) és kullancs bolha elleni szert- lehetőleg gyerekbarátot. (Foresto nyakörv vagy Advantix spot on stb). Ezeken felül az általános higiéniai betartásával nem szokott gond lenni, de azért egy általános kivizsgálásra érdemes elvinni, már csak a fent említett szerek beszerzése végett is.

Az oltást valószínűleg biztonsági és járványvédelmi szempontból kapják meg, bajuk nem lesz, ha esetleg már korábban megkapták az adott oltást.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem