Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/ Hölgy !

Világéletemben voltak cicáim, most is van két kis kandúrka a háznál/ mindkettő ivartalanított /, akik közül a fiatalabb , 1 éves Döncikém nem hajlandó a macskavécét használni kakilásra, csak pisilésre. Ráadásul eléggé híg a széklete, sokat eszik, és sokat vécézik, tehát gyors az anyagcseréje. Teljesen egészséges, imádnivaló kis jószág, féregtelenítés, összes oltás megvolt. Mind a kettőjüknek külön alom van üzembe helyezve, naponta többször cserélve benne az almot. Macskaalomból is vettünk már mindenfélét, mert azt hittük, az nem tetszik neki, de csak nem akar menni az alomba kakilás. Igaz, hogy amikor rossz helyre kakil, akkor mindig rak rá valami díszítőelemet, száraz levelet, papírfecnit, stb., hogy szebb legyen, és hogy ne legyen olyan feltűnő. 🙂 Alutasakos macskakaját kapnak mind a ketten, azokkal is kísérleteztünk, de az az igazság, hogy mindegyiket jó étvággyal eszi, de mindegyiktől ugyanúgy sokszor kakil. Száraztáp és víz is mindig van a táljukban, úgyhogy mr végképp nem tudom, hogy lehetne úrrá lenni ezen az áldatlan állapoton. Tudnának ebben segíteni valamilyen jó tanáccsal? Nagyon megköszönném, ha beválna.

2017.06.09

Állatorvos

Szerintem most csak jóminőségű száraztápot kapjon a cica, alutasakosat ne. Próbáljuk elérni, hogy a cica kevesebb és formált bélsarat ürítsen. Kaphat probiotikumot is. Meg kell találni a megfelelő eledelt. Ha a diéta nem jár eredménnyel, akkor hasznos lenne egy bélsárvizsgálat is. Alomtálcába tehetnek az almon kívül száraz levelet, papírfecnit is, hátha úgy használja. Ha nem megy így sem, akkor próbáljon beszélni egy viselkedésterápiában jártas szakemberrel.

Vissza a kérdésekhez