Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Csivava, ivartalanított 3 éves kan kutyám mindig is ingerlékenyebb, félősebb volt, de a mostani forróságban szinte lehetetlen sétálni vele. Van túlsúlya- ezt már orvosoljuk, de az utcán barmitől megrémül fut, liheg, mint akit meg akarnak ölni. Hiába nyugtatom, semmi nem használ csak ha felhozom. A baj az, hogy csökken a testmozgás így, nem pisil – nem kakil, kúlső szemmel már már olyan mintha előlem menekülne. Tüzijátéknál, dörgésnél van ilyen, de annak van oka. Mit tegyek?
Válaszát előre is köszönjük!

2017.06.22

Állatorvos

Szerintem vegye fel a kapcsolatot egy viselkedésterápiával foglalkozó szakemberrel (pl.: Dr. Sátori Ágnes). Fontos, hogy ne nyugtatgassa a kutyát, mert akkor azt gondolja, hogy van oka annak, hogy izgul. Viselkedjen nyugodtan határozottan. Szerintem a viselkedésterápia kiegészítéseként nagyon hasznos lenne egy feromon tartalmú nyakörv (Adaptil), vagy spray. Léteznek nyugtató hatású készítmények is (pl.: Calmex, KalmAid). Hosszútávú megoldást ilyen esetben csak a viselkedésterápia segítségével remélhetünk, minden más csak kiegészítés. A viselkedésterápiával foglakozó szakember sok esetben a terápia megkezdése előtt orvosi vizsgálatokat is javasol, hogy kizárjuk azokat a szervi elváltozásokat, amelyek egy adott viselkedés hátterében lehetnek.

Vissza a kérdésekhez