Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr / Nő!
9 hónapos, közel 4 kg súlyú bichon havanese szuka kutyus számára mennyi az ivartalanítás utáni táplálék ideális mennyisége? Jelenleg a lazacos Select Gold junior száraz tápot kapja. Ajánlatos e tápot váltani?

2014.07.25

Állatorvos

Egy éves koráig etessék a kutyát junior táppal. Ivartalanítás után adhatnak neki ivartalanított kutyáknak való tápot (amikor elérte az egy éves életkort). Ez persze nem kötelező, de ha a kutya hízásra lesz hajlamos a műtét után, akkor megfontolandó. Tápok etetése esetén mindig a csomagoláson lévő etetési útmutató az irányadó. Ha a kutya hízik, akkor csökkenteni kell az adagot, ha alultáplált, akkor növelni. Mivel minden kutya más alkat (mint ahogy mi emberek is), ezért nem lehet egységesen megmondani, hogy minden azonos súlyú és korú kutyának grammra pontosan ugyanannyi lenne az igénye. A táplálékigény függ az etetett táptól, a kutya aktivitásától, alkattól, tartásmódtól stb.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem