Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Van egy ivartalanított vörös cirmos cicám, akinek félhosszú a szőre. Naponta többször is kikefélem a bundáját, a cica a lakásban van csak, nem kijárós. Sajnos mostanában erősebben hullik a szűre és ami nagyobb gond, az egyik oldalon összecsomosódott, filcesedett a bundája és itt csomókban jön ki a szőr. Nem büdös és nincsenek szőrtelen területek, a filcesedés 1 centis csomókban van egy tenyérnyi helyen a combján kívül. Mivel tudnám ezeket a csomókat filces darabokat eltávolítani? Keféléssel nem megy, hiába kefélem naponta többször is a cica bundáját. Fürdetve soha nem volt a cica, szerintem nem is hagyná. Valami filcbontó spray lenne jó, amit nem szükséges kimosni a bundájából. Száraz sampont szoktam használni, az illatosított púder állagú, de nem segít a filcesedés megszüntetésében. Mit tetszik tanácsolni? Válaszát várva köszönettel: Tamás Ferenc
tamasferenc@gmail.hu 30 279 1748

2017.07.26

Állatorvos

Vannak kifejezetten a filces területek eltávolítására használható eszközök, ilyen például a Fressnapf áruházakban kapható MORE FOR bontópenge. Ha egy adott területen a szőr állandóan filcesedik, míg máshol ugyanolyan ápolás mellett nem, akkor érdemes állatorvosi vizsgálatra vinni a cicát.

Vissza a kérdésekhez