Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr / Nő ! 1 évvel ezelőtt a kertünkben találtunk egy kis cicát. Befogadtuk, oltásokat megkapta, fél évesen ivartalaníttattuk. Nagyon aranyos fekete cicuka lett belőle. Kapott cicaajtót is, mert nagyon szeret csavarogni. Sajnos nem hajlandó vizet inni, csak tejet. Kipróbáltuk, három napig csak vizet tettünk elé, és nem volt hajlandó egy kortyot sem inni. Mi törtünk meg , és adtunk neki tejet. Az a problémánk, hogy szinte mindig hasmenése van. Próbáltuk már a laktóz mentes tejet is, de az sem segített. Reggel ,este alutasakos nedves tápot kap. Napközben száraz tápot. Nem tudom mit lehetne tenni, vagy min változtassunk?? Segítségét és válaszát előre is köszönjük. Dravecz Szilvia

2017.08.17

Állatorvos

Vegyenek érzékeny cicáknak való konzervet és tényleg csak vizet adjanak a cicának. Adjanak széles spektrumú féreghajtót (Drontal cat, Milbemax). A vízből egy cica soha nem iszik egyszerre nagyobb mennyiséget, csak néhány nyalintást, ez teljesen normális. Próbálják megkínálni húsleves vízzel higított levével. Azért írtam csak konzervet, mert vannak cicák, amelyek tényleg túl keveset isznak akkor is, amikor lehetőségük van rá, ilyenkor ha csak száraztápot esznek, akkor hajlamosak lehetnek a húgyúti megbetegedésekre. Ha a száraztápot beáztatva kínálják, az is megoldás lehet. Ha a táplálékváltás ellenére sem múlik a hasmenés, akkor vigyék orvoshoz és vizsgáltassák meg. Egy bélsárvizsgálat mindenképpen hasznos lenne.

Vissza a kérdésekhez