Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

A tanácsát szeretném kérni. Két nappal ezelőtt teljesen váratlanul elhunyt a tacskó kiskutyánk. Az eset az egész családot nagyon megrázta.
Főleg, hogy 2 nappal a halála előtt anyukám elvitte vidéken egy állatorvoshoz is.

Pár napja köhögött, illetve hasonló hangot adott ki, mint mikor valaki köszörüli a torkát és nagyon szaporán lélegzett.
Az állatorvos azt mondta, ez biztosan emésztőszervi probléma, a köhögésről és a szapora légzésről nem igazán akart tudomást venni. Adott neki injekciót: Nospát és antibiotikumot, azzal hogy ettől másnapra jobban kell lennie. Én kételkedtem a diagnózisában a tünetek alapján és el akartam vinni egy általam jobbnak tartott állatorvoshoz.

De alig két nappal később hajnalban ugyanígy elkezdett köhögni, miközben folyamatosan rohangált. Majd lefeküdt és már csak pihegett. Nem sokkal később meghalt. Mindez olyan gyorsan lezajlott, hogy apukám orvoshoz sem tudta már elvinni.

És a legszörnyűbb az az egészben, hogy fogalmunk sincsen: mi baja lehetett?? Erre a kérdésre szeretnénk választ kapni. Illetve, hogy vajon lehetett volna-e még segíteni rajta más kezeléssel?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

2017.08.21

Állatorvos

Sajnos, így, hogy nem láttam a kutyát nem mondhatok semmit felelősséggel, mert szinte minden amit mondhatnék csak találgatás lenne. Ebben az esetben csak egy kórbonctani vizsgálat segíthetett volna….

Ami nekem a leírás alapján eszembe jutott, az, hogy valami apró tárgy került a légutakba vagy valami elakadt a nyelőcsőben és esetleg átszúrta azt (halszálka, apró csont)…, de ezek csak egy ötletek. Tudom, hogy ezt nehéz elfogadni, de nem fognak már biztost választ kapni arra, hogy mi történt és arra sem, hogy mi lett volna, ha máshová viszik, más kezelést kap…

Vissza a kérdésekhez