Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr / doktornő !

Nyaralás kapcsán kérdezném, hogy külföldre utazás során milyen teendőink lennének, illetve, azt hallottam,hogy Szerbián és Macedónián át Görögországba való átutazás során szükség van valami féle igazolására az oltások hatásosságának bemutatásához. Ez valóban igy van?
Köszönettel várom válaszát :

Norbi

2014.07.31

Állatorvos

Nagyon részletesen olvashat az utazásokkal kapcsolatos szabályokról a Magyar Állatorvosi Kamara honlapján (www. maok.hu). Ha az állat olyan országokban jár, amelyeket az EU veszettség szempontjából kockázatosnak minősít, (Szerbia például ilyen ország), akkor a kutya csak akkor térhet haza az EU területére, ha rendelkezik veszettség elleni vértiter vizsgálattal. Ez egy egyszerű vérvétel, amelyet célszerű az utazás előtt már jóval hamarabb megcsinálni. Érdeklődjön állatorvosánál, hogy mennyi idő alatt kap eredményt. Ezt a vizsgálatot elegendő egyszer elvégezni, mert mindaddig érvényes, amíg a kutya 365 naponta újra védőoltásban részesül.

Vissza a kérdésekhez