Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr.Én elkeseredetségemben fordulok önökhöz Szlovákiából hogy esetleg nem-e tudnának tanácsot adni.Van nekem egy csivava kiskutyám,akit mindennél jobban szeret az egész család,még csak 4-éves.Már nálunk 3 állatorvos látta de mivel nem rendelkeznek technikai felszerelésekkel nem is nagyon tudnak segiteni .Megpróbálom részletesen leirni a tüneteket.Egy egésséges kiss kutya aki még beteg nem volt soha. Sétálás közbe a kutyus megállt és nem jött továb, farka behuzva és fájdalmassan jajgatot ölben hazavittem és ezek a fájdalmak még kb.1óra hosszat tartottak,a legérzékenyebb pont a nyaki hátgerinc bal felén és a fül közöt volt,én valami puha részre gondoltam /izom,izomszallag vagy idegszál / Elvittem állatorvoshoz persze igy ránézésre ő se tudot sokkal többet mondani.Adott gyulladás csökkentő gyógyszert a gyógyszert már 7-ik napja adom és a hejzet a következő.Javulás van a kutyusnál a lakásban remekül érzi magát csodálatos a mozgása ugrál bukfencezik nagyon jól érzi magát.De mégis van valami probléma abban nyilvánul meg ha kiviszem sétálni rövidebb távra mint régebben és mikor bemegyünk akkor jön a fájdalom csak ül és mintha nem tudná letenni a fejét mert akkor húzódik a nyaka.Ez a fájdalom kb 1 óráig tart kb mikor sikerül letenni a fejét akkor elalszik és utána mintha semmi nem történt volna kezdődik a futkosás,játszás.bukfencezés akrobatikus mutatványok mind fájdalom nélkül csak a séta után vannak a problémák.Nagyon szépen kérem a segitségét és tanácsát milyen kivizsgálással lehetne megállapitani a pontos diagnózist.Nagyon szépen kérem segítsen.Előre is köszönöm. Tóth Gábor Ipolyság Szlovákia Válaszát kérném a következő emal cimre gabriel.toth@mail.t-com.sk

2017.09.21

Állatorvos

A nyaki gerinctájékot kellene megvizsgálni (rtg, gerincfestés, esetleg CT vagy MR). Szerintem egy neurológiában jártas állatorvoshoz kellene elmenniük. Sajnos én csak Magyarországon praktizáló állatorvosokat ismerek. Az ő elérhetőségeiket a www.kisallatneurologia.hu honlapon találja meg. Addig is fontos, hogy a kutya nyakán ne legyen nyakörv. Használjanak kizárólag hámot.

Vissza a kérdésekhez