Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Van egy 18 hónapos tacskóm. Sajnos bármilyen táppal próbálkoztunk, nem szerette. 4,5 hónappal ezelőtt elkezdtünk csirkefejet adni neki (sajnos). Ennek az lett a következménye, hogy egy ötforintos nagyságú helyen begyulladt a bőre, vörös heges lett és ezen a helyen a szőr is kihullott. Kapott szteroid injekciót és egy másik szurit amitől sokat ürített vizeletet, hogy tisztuljon a szervezete. Természetesen azonnal leálltunk a csirke hússal. Egy hét múlva ismét kicsit kipirosodott a bőre, ugyan ezen a helyen. Ismét kaptunk egy injekciót, de ez már csak egy szteroid volt. Más helyen a testén nem jöttek ki ilyen sebek. Az lenne a kérdésem, hogy ez a kiújulás, azért van mert még nem ürült ki a szervezetéből a felhalmozódott allergén? Ha igen, akkor azt szeretném tudni, ugyanis sehol nem kapok rá választ, hogy mennyi idő kell a kiürüléshez? Mikor lehet tünetmentes a kutyus? Sajnos a tápot jelenleg sem hajlandó megenni, most marhahúst, rizst, tésztát, zöldségeket, vitaminokat kap.
Köszönettel: Szabó Rudolf

2017.09.28

Állatorvos

Ha egy olyan táplálékot nem adunk tovább, ami problémát okozott, akkor általában 4-6 hét alatt várható javulás. Szerintem ha a piros folt mindig kiújul, az nem lehet egy 4,5 hónappal ezelőtti esemény következménye. Vigye el a kutyát egy bőrgyógyászati szakrendelésre (pl.: Dr. Tarpataki Noémi).

Vissza a kérdésekhez