Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

1,5 éves husky kan kutyánk van. Egészen kicsi korában lenyelt egy elég nagy darab csomagolópapír szerűséget. Nem vittük el orvoshoz, kivártuk, lesz -e belőle probléma. 2 nap elteltével nagy nehezen kihányta (egészben nyelte le, így is jött vissza), igazság szerint ma már biztosan orvoshoz fordulnék, mert tényleg elég nagy darab volt. A két nap alatt amíg a gyomrában volt, nem volt semmi probléma vele, evett, ivott rendesen, aktív volt, figyeltünk rá. Miután kihányta, pár napig nem nagyon akart enni, bár nem is nagyon erőltettük, nehogy megterhelje a gyomrát. Szépen lassan visszatért az étvágya és azóta is egészséges. Brit Premium Adult Large Breed táppal etetjük egy ideje. Kölyök korában Friskies junior táppal etettük (anyagi okokból), amint lehetett áttértünk a Brit-re. Ami engem aggaszt, hogy nem régóta volt nálunk, mikor ez az incidens történt, és azóta időről-időre vannak időszakai mikor hasmenése van pár napig, gyomorsavat hány, és nem igazán eszik. Ezek tényleg csak 1-2 napos időszakok és tulajdonképpen csak az étvágytalanság ami tényleg rendszeresen jelentkezik nála pár hetente. Mintha eltelítődne a gyomra. Utána mindig visszatér az étvágya, és ezeken a tüneteken kívül nincs más probléma vele, iszik és ilyenkor is ugyanúgy viselkedik mint máskor. Nem sovány, elég vékony testalkatú és elég izmos is, de nem sovány. A kérdésem az lenne, hogy a két dolognak lehet -e köze egymáshoz? Érdemes lenne ennyi idő után elvinni egy alaposabb kivizsgálásra? Esetleg érzékeny lehet a gyomra? Igazából nem aggódtam emiatt különösebben, hiszen tulajdonképpen nincsenek kifejezetten aggasztó dolgok, és mivel nem régóta volt nálunk mikor ez történt, így tulajdonképpen ő mindig ilyen volt. Azért fordultam Önhöz, mert bár ennyi idő alatt voltunk már az állatorvosunknál természetesen, de nem aggódtam és nem is kérdeztem meg, mégis időről-időre eszembe jut, hogy talán ez mégsem jelent jót.

2017.10.10

Állatorvos

Én azt gondolom, hogy a kezelő állatorvossal tudná ezt igazán érdemi módon megbeszélni, hiszen ő ismeri a kutyát. Ha visszatérő problémáról van szó, akkor úgy gondolom, hogy foglalkozni kell vele. Azt javaslom, hogy amikor a tünetek jelentkeznek, akkor kellene orvoshoz vinni. Ha Budapesten vagy környékén él, akkor én ajánlanám Dr. Psáder Rolandot, mert ő végez endoszkópos vizsgálatokat is amennyiben ebben az esetben a vizsgáló állatorvosban is felmerül ennek esetleges hasznossága.

Vissza a kérdésekhez