Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Szeretném kikérni véleményét 6 éves bichon havanese lány kutyámmal kapcsolatban.

Egy átfogó vérképet csináltattam a hétvége folyamán, melynek egyes eredményei aggasztanak-a vizsgálatot végző doktor úr nem volt segítőkész ennek megértésében, ezért is fordulok Önhöz.

Természetesen viszem állatorvoshoz, de időpontot csak jövő hét elejére kaptam, addig is szeretnék valamivel okosabb lenni ezzel kapcsolatban.

A normáltól eltérő eredmények a következők:

LYM : 4,90 + 10^3/
LY% : 41,9 + %
GR%: 52,6 – %
RBC : 10,2 + 10^6/
HGB: 219 + g/l
HCT: 62,8 + %
MCHC: 348 + g/l

Tehát csak azokat tüntettem fel, melyek eltérőek, a többi eredmény rendben van.

A kutya kedve jó, játékos, aktív, szeret sétálni, van étvágya és iszik is.

Várom megtisztelő válaszát!

Köszönettel
Csépányi Gréta

2017.10.21

Állatorvos

Kedves Gréta! Én úgy gondolom, hogy a kezelő állatorvosnak segítőkésznek kell lennie a lelet értelmezésében. Minden vérlabor csak az állat állapotának tükrében értelmezhető igazán. Súlyos eltérések nincsenek, csupán ezek alapján az eredmények alapján nem aggódnék, főleg ha tudjuk, hogy a kutya jól van. Ennek ellenére a vizsgáló állatorvos feladata, hogy eldöntse, hogy megnyugtatja, hogy nincs semmi, vagy esetleg ismételt vizsgálatot kér, vagy kenetelemzést javasol. Mindenképpen olyan orvoshoz járjon hosszútávon, aki mindent részletesen elmond, amire kíváncsi.

Vissza a kérdésekhez