Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, leányomék egy cicát vettek magukhoz , a cica bennlakik a lakásban, nekem viszont macskaszőr allergiám van és ezen kivül biológiai terápiában is részesülök havonta infúzió formájában , illetve Trexant is szednem kell ami az immun rendszeremet tovább gyengíti. Kb 3 hete voltam náluk és nővéreméknél is (ahol is egy kutya van) pár napra rá, sebes lett belülről az orrom majd pár napra rá az egész szám is, sajnos ez most 3 hete tart már , bár a szám egyre szebb. Nem tudok másra gondolni mivel nekem nem volt ilyen sebem azelőtt, csak arra, hogy esetleg a cicától kaphattam. Egyébként a cica 1 hete majdnem elpusztult, több féle antibiotikumot kapott és két infúziót is, azóta jól van. Leányom szerint azért mert bár addig szoba cica volt letették a pincében és szerintük biztos ott találkozott valamilyen bacival amivel addig nem. Nekem ez furcsa hisz amíg a cica az anyukájával nőtt addig sem szobába volt hanem kint.

Kérem szíveskedjen megválaszolni, ha nekem +++ gerezdes allergiám van a cicaszőrre az ellen tudunk -e valamit tenni. Illetve mennyire veszélyes egy teljes immunrendszer csökkentése mellett rám nézve a cica? Illetve a cicáknak létezik-e olyan betegsége amit csökkentett immunrendszerrel el lehet kapni illetve mik azok a betegségek amik emberre is átterjedhetnek?!

2017.12.07

Állatorvos

Vannak betegségek, amelyek állatról emberre terjednek. Azok az állapotok, amelyek gyengítik az immunrendszert fogékonnyá teszik az embert olyasmire is, ami egyébként nem betegítené meg. Így, hogy nem tudjuk, hogy pontosan mi volt a cica baja, nehéz megmondani, hogy van-e összefüggés a cica betegsége és az Ön állapota között. A cica állatorvosát és az Ön kezelő orvosát kellene megkérdezni erről. Annyi biztos, hogy egy súlyosan allergiás embernek nem szerencsés olyan lakásban tartózkodni, ahol macska van…

Vissza a kérdésekhez