Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr!

A következő problémám akadt melyben kérném az Ön segítséget, szakértelmét. 2 éves kandúr macskám van, nagyon egészséges,ápolt és nagyon szeretett életerős és
életvidám cica aki kinti és benti macska volt, mindaddig míg masfél hónappal ezelőtt elköltöztünk panel lakásba ahol is új alomtálcát kapott és ahogy azelőtt is ha éppen a lakásban tartózkodott kivétel nelkül ott végezte el a dolgát, így nem volt idegen számára az alomtálca használata. A gondok 3 hete kezdődtek mikoris a ruhákra ürített majd másnap is ugyan így járt el és ezt még azóta 3x megcsinálta. A mai napon már ágyba vizelt és a szőnyegre hányt és szintén nem az alomtálcában végezte el a nagy dolgát. Fontosnak tartom elmondani, hogy ha otthon tartózkodok igyekszem azonnal az ürüléket eltávolítani az alomtálcából, de a munkám miatt ezt nem tudom mindig megtenni és azt is megemlíteném, hogy kétszer váltottam emiatt más macskaalomra (szilikonosra most meg illatositottra) Most viszont tanácstalan vagyok, hogy mit lehetne tenni? A környezetváltozás lehet az oka,vagy talán más szervi panasza van amit igy akar kifejezésre juttatni? Aggódom érte és mielőbb szeretnék ennek a végére járni. Előre is köszönöm a segítségét!

2017.12.09

Állatorvos

A költözés mindenképpen stressz egy macskának, ami sajnos sokszor a szobatisztaság elvesztésében nyilvánul meg. Nagy változás egy kertes házból egy zajosabb zárt térbe költözni egy cicának. Egy macska aki korábban kijárt, nehezen fogadja el a bezártságot. Gondolom korábban kint lehetett a szabadban, amíg a gazdi dolgozott, most nyilván sokkal ingerszegényebb a környezete. Mindenképpen érdemes lenne orvoshoz vinni a cicát és kizárni az esetleges húgyúti betegségeket. Ha nincsen betegség a háttérben, akkor érdemes lenne kipróbálni a Feliway sprayt és párologtatót. Amíg nincsenek otthon, addig korlátozzák a cica mozgásterét olyan lakrészre, ahol nem tud kárt csinálni. Érdemes kitenni több alomtálcát esetleg többféle alomanyaggal.

Vissza a kérdésekhez