Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő,

Házimacskánk van, eredendően kinti kandúr cicus (kb.3 éves – májusban szegődött hozzánk), de télen vagy ha hideg van szeret benn lenni, mi is szeretjük ha velünk van. Napközben gyakran szeret kint lenni, de a benti lustálkodást sem veti meg – főleg ezekben a hideg időkben.
A napokban egy kicsit bolondos és mintha izgatott is lenne: kiengedem és kb fél percet van kint, aztán jön is vissza. Ezt egész este/éjjel eljátszaná, amihez természetesen tudunk asszisztálni, de kizárni sem szeretném, nehogy megfázzon.
Ön szerint mi a teendő ilyenkor, bezárhatom? Miért csinálhatja ezt? (Jól táplált, egészséges cica, aki napközben nyugodtan alszik a helyén, az almot is rendeltetésszerűen használja.)

Üdvözlettel:

N. Éva, egy aggódó cicagazdi

2017.12.30

Állatorvos

Ebben semmiképpen ne legyen partner. Ha cica este ki akar menni, akkor tegye ki egy időre (fél óra-óra), ne nézegesse fél percenként az ajtót. Lefekvés előtt engedje be az állatot oda, ahol az éjszakát töltheti. Természetesen más rendszer is lehet. A lényeg az, hogy a cica meg fogja tanulni, hogy mi az új szokás, ami semmiképpen nem lehet az, hogy ki-be-ki-be-ki -be. Fontos, hogy az állatnak kint is legyen szélvédett, száraz kuckója. Semmi baja nem lesz, ha egyes éjszakákon kint marad esetleg, ha van megfelelő búvóhelye. Ha kint marad és szívesebben lenne bent, akkor nagyon hamar meg fogja tanulni, hogy menni kell, ha lefekvés előtt behívják.

Vissza a kérdésekhez