Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Van egy lassan 5 éves ivartalanított kandúr cicánk! Júniusban költöztünk el az új házunkba, és azóta cicánk folyamatosan jelöl (mondanom sem kell, hogy az új festésnek annyi, ugyanis a falat is lespricceli). Hol “tiszta” vizelettel, hol pedig véres vizelettel. Voltunk már vele több állatorvosnál is, kapott injekciót, amely allergiás reakciót váltott ki nála. Meg ultra-hangozták a húgyhólyagját, melyben minimális üledék volt látható, kaptunk Cystaid Plus kapszulát, ám semmilyen változás nem történt. Feliway párologtatót is kipróbáltuk, ugyancsak semmiféle pozitív változás nem történt. Az utóbbi időben inkább még sűrűbben jelentkezik ez a jelölő vizelés, 2-3 óra alatt képes 4-szer, 5-ször megjelölni a falat vagy épp egy ajtót. (Gyanakszunk még arra is, hogy a szomszédos cicák elég sűrűn garázdálkodnak a mi udvarunkon, és előfordult már, hogy megjelölték a bejárati ajtónkat, ám a mi cicánk nem csak az előszobában jelöl, hanem a ház egész területén)
Imádjuk a cicánkat, de ez már eléggé megnehezíti a mindennapokat.

Kérném a segítségét, hogy mitévők legyünk ezügyben!

Köszönöm előre is válaszát!

Üdvözlettel,

Balog Judit

2018.01.30

Állatorvos

Volt vizeletvizsgálata is? Valóban feltételezhető, hogy a stressz okozza a problémát, de azért fontos lenne tudni, hogy vannak-e kristályok. Ha vannak, akkor mindenképpen diétáznia kellen az állatnak (pl.: Hill’s Urinary Stress). Amit leír, az bőven elég ahhoz, hogy stresszes legyen a cica. Költözés és más macskák látványa és a jelölés szaga. Bennem felmerül, hogy meg tudnák-e esetleg úgy csinálni a kerítést, hogy más macska ne tudjon bejönni a kertjükbe. A kerítések tetejére valami olyasmi, amin nem tudnak átmenni a cicák, esetleg villanypásztor. Felmerülhet, hogy ha biztonságos a kert, akkor a cicájuk akár kijárós is lehetne.

Vissza a kérdésekhez