Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr / Nő,

Két éves keverék kutyusom néha szokott hányni habos sárgásat, de ezt már tudom, hogy talán sav. Tegnap este viszont ugyanezt hányta, csak kicsit rózsaszínest. Megijedtem, mert eszembe jutott hogy előző nap amit dobtam neki botot, apró üvegszilánkok között landolt, és felmerült, hogy esetleg bekerült a gyomrába egy kis darab. A kérdésem, hogy ha ez a pech megtörtént, az mennyi idővel okozna és milyen panaszokat? Gyomorvérzést esetleg? Vagy az durvább tünetű. Meddig kell figyelnem őt? Kikakilhatja? Lehet alattomos vérzés, és annak van jele? A kedve jó, eszik is, a székletén sem látok semmi rendkívülit. Csak megijedtem, főleg a szituk egybeesésétől. Köszönettel. Fruzsi mama

2018.02.09

Állatorvos

Ha a kutya lenyelt egy üvegszilánkot és az átszúrja a gyomrot vagy belet, akkor annak nagyon látványos tünetei vannak, akkor a kutya állapota hirtelen romlik. Ha csak egy kicsit megsérti a gyomor és bélcsatornát, akkor lehet vér, vagy emésztett vér a bélsárban 1-2 alkalommal, de az nem jár látványos elesettséggel, mint a perforáció. Egy idegentest tünetmentesen is áthaladhat a gyomor és bélcsatornán. Olyan is lehet, hogy a gyomorban marad egy ideig az idegentest. Fontos, hogy ha bármi rendelleneset észlel (ismételt hányás, hirtelen levertség, friss vagy emésztett(fekete) vér a bélsárban) azonnal forduljon állatorvoshoz. Ha a kutya rendszeresen habosat hány, akkor amiatt is érdemes lenne állatorvoshoz vinni. Szükség lehet esetleg gyomorvédő tablettára (pl.: Quamatel).

Vissza a kérdésekhez