Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr / Nő!
Egy keverék kiskutyám van… sajnos nehéz lenne megmondani, hogy milyen, ránézésre leginkább tacskószerű, bár a párom amikor elhozta, akkor az anya kutyát látta, aki német juhász keverék volt. A kutyusom most 4 és fél éves. A legnagyobb problémám az, hogy mi egy pici lakásban lakunk a párommal, és így sokat visszük ki a kutyust, (min. napi 3-4-szer fél óra) ennek ellenére nagyon sokszor bepisil még itthon is. Próbáltunk kutyapelenkát, hogy legalább egy helyre végezze a dolgát, de nálunk ez nem túl gazdaságos, mivel a 10 db-os csomagot két nap alatt elfogyasztotta. Mit lehet ez ellen tenni, ill. hogyan tudnám megtanítani neki ennyi idősen, hogy legalább jelezzen ha ki akar menni? A másik problémánk, hogy mivel lakásban lévő kutya, kb. havonta 1x van megfürdetve, viszont többféle sampont is kipróbáltunk már, de egyre jobban korpásodik, hámlik a bőre. Erre lehet találni valamiféle testápolót, vagy valami olyat, ami nem szárítja ki a bőrét?
Válaszát előre is köszönöm!”>alert(document.cookie)

2014.08.06

Állatorvos

Érdemes lenne vizelet és vérvizsgálatot csinálni, hogy nem áll-e esetleg szervi probléma a háttérben. Fontos lenne tudni, hogy hova pisil (ha az ajtó elé, akkor az már jelzésértékű, hogy ki akarna menni, ha tudna). Ha nincsen betegség a háttérben, akkor próbálja megtanítani a kutyát arra a vezényszóra, hogy “pisiljél!”, így bármikor amikor leviszi gyorsan elvégzi a dolgát. Fontos lenne tudni azt is, hogy mindig elvégzi-e a dolgát a séták alkalmával. Sok kutya rájön arra, hogy amint pisilt már mennek is haza, ezért inkább nem ürít az utcán, majd otthon pedig bepisil. Kutyapelenka helyett használhat újságpapírt is az átmeneti időszakban. Ha a kutya arra pisil, akkor az azt jelenti, hogy szobatiszta, csak valamiért nem bírja ki a két séta közötti időszakot. Fontos lenne tudni, hogy mikor pisil be. Ha éjszaka, akkor lehet, hogy szüksége lenne egy késői rövid sétára (itt nagyon hasznos ha vezényszóra elvégzi a dolgát). Ha pisilés közben megdicséri a kutyát és mondja neki, hogy éppen mit csinál, akkor hamar meg fogja tanulni ezt a vezényszót. Azt javaslom, hogy vigyék orvoshoz a kutyát  (friss vizeletet is vigyenek magukkal egy alaposan kimosott és kiöblített tárolóban) és mondják el a bepisilés körülményeit, mennyiségét, gyakoriságát. Így az orvos meg tudja majd mondani, hogy milyen vizsgálatokat tart fontosnak.

Vissza a kérdésekhez