Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A kutyám sokat szánkózik a fenekén, naponta -2 naponta biztos, és látszik, hogy ilyenkor viszket neki. Ez általában széklet ürítés után van, de nem piszkos a feneke. Az is most már 2x előfordult, hogy furcsán viselkedett, ugatott 1-2-t es utána a fenekét szaglászta, tudom furcsán hangzik, de mintha kimondottan ott érezne ilyenkor valamit(akár mozgást?).
Na most a furcsa, hogy rendszeresen súlyának megfelelően féreghajtom, mindig megkapja az ismétlő tablettákat is. (Drontal Plust használunk)
Voltam vele állatorvosnál is, székletmintát is néztek 3x, de mind negativ, mind bakterium, gomba, es parazitára is.
Lehetséges ön szerint, hogy valamilyen oknál fogva mégis férges a kutya? Hogy tudnánk fény deríteni az okokra?
Egyik állatorvos kinyomta a bűzmirigyét, mondván, hogy biztos attól van, de még mindig csinálja.
A másik nem tudott normális választ adni.
Nekem az má kevés, mikor azt mondják vigyem orvoshoz, mert úgy érzem nem veszik kellően komolyan amikor közlöm a problémánkat.
Ön milyen úton indulna el a kivizsgálásában?
Létezik valami vérvizsgálat, vagy ultrahang stb. ami kimutathatja mi a gond?

Köszönöm a válaszát előre is
Egy Border Collie gazda

2018.03.11

Állatorvos

Ha egy kutyának folyamatosan kellemetlensége van a végbéltájékán, akkor azt folyamatosan nyalja és szánkázik. Az, hogy naponta, esetleg két naponta jelentkezik ilyesmi és közben a kutya teljesen normálisan viselkedik és jókedvű, az biztosan azt jelzi, hogy nincsen folyamatos panasza. Vannak kutyák amelyeknek szokásuk, hogy bélsár ürítés után szánkáznak. Az ugatás valóban nem tipikus. Ha történt bélsárból parazitológiai vizsgálat akkor, amikor a kutya tüneteket mutatott, akkor abban az időpontban biztosan nem voltak bélrendszeri parazitái (különösen akkor, ha ez háromszor is megtörtént). Kérdés lehet esetleg, hogy milyen bélsarat ürít. Ha például vannak benne kemény részek, akkor az okozhat kellemetlenséget ürítéskor, amire így reagál a kutya. A bűzmirigy tartalma normális volt? Nincsenek gyulladásban a mirigyek? A végbéltájék bőre nem kipirult? Nem látszik ott semmi? Azt, hogy a végbélben van-e valami, ami kellemetlenséget okoz, colonoscopiával lehetne megmondani.

Vissza a kérdésekhez