Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr / Nő!
2 és fél hete szombaton vettünk egy perzsa kiscicát, 8 hetesen. Hétfőn vittük is az orvoshoz, minden rendben volt és megkapta az első kombinált oltást. 2-3 nap múlva vettem észre hogy néha hangosan veszi a levegőt, olyan szuszogósan. Ez egyre sűrűsödött. Tegnap mentünk újra az orvoshoz, megvizsgálta és a légcsövéből hallja a hangot. Semmi egyéb tünet nincs, fejlődik nő rendesen. Ezért csak figyelni kell és megkapta az ismétlő oltást is. Az orvosunk szerint valami port szippant be a ház eldugott zugaiban. Ez se kizárt. De amikor hoztuk, és az első orvoslátogatáskor elég hideg volt, csak 1-2 percet volt kint, de nem lehet hogy megfázott? ( nincs más tünet csak a hangos, légzés, néha picit sípol is) Vagy esetleg az oltás mellékhatás nem lehet? Ezek a védőoltások olyanok mint az embernél, hogy a legyengített vírus van benne? A légcső betegségei egyébként gyógyszeresen gyógyíthatóak? Lehet hogy túlaggódom a dolgot….
Köszönöm a válaszát!
Üdv. Zsuzsa

2018.03.15

Állatorvos

Igen, az oltásokban gyengített kórokozók vannak. Ha egy lappangó betegségre oltunk, akkor lehet, hogy megjelennek a tünetek. Valóban lehet, hogy a cicának felső légúti fertőzése van, ez cicáknál ugyanúgy gyógyítható, mint embereknél is. Ha maradnak a tünetek, akkor mindenképpen menjenek orvoshoz. A sípolás olyan dolog, amit semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Vissza a kérdésekhez