Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő !

Van egy 2 éves ivartalanított fiú cicánk. Kb. 2 hónapja arra lettünk figyelmesek, hogy pisilésnél fájdalmai vannak és leszokott az alomba pisilésről. Az állatorvos húgykövességet állapított meg nála, antibiotikumos kezelést kapott és azóta csak gyógytápot (R.C.) és vizeletsavanyító pasztát kap. Fájdalmai úgy látjuk, hogy megszűntek (korábban keserves hangon nyávogott pisilés előtt és közben, ilyen már soha nincs) azonban sajnos még mindig össze-vissza pisil.
A kérdésünk az lenne, hogy Ön szerint ha teljesen feloldódnak a kristályok a hólyagjában, számíthatunk-e rá, hogy újra szobatiszta lesz magától? Nagyon kellemetlen ez a helyzet, előfordult azóta, hogy a székletét sem az alomba ürítette és félünk, hogy örökre leszokott róla. Ha netán így lenne, van esetleg ötlete hogy mit tehetnénk? Segítségét előre is nagyon köszönjük! Üdvözlettel, Attila

2014.08.09

Állatorvos

Érdemes lenne egy kontroll vizeletvizsgálatot csinálni, hogy most milyen állapotban van a cica. Lehetséges, hogy itt arról van szó, hogy a vizeletürítéssel kapcsolatos kellemetlen élményeit összekötötte az alomtálcával, ezért nem akarja használni azt, ahol fájdalmai voltak. Próbáljanak meg ideiglenesen több alomtálcát kihelyezni többféle alomanyaggal azokra a helyekre, ahová mostanában üríteni szokott. Fontos, hogy a szagnyomokat a lehető legalaposabban távolítsák el a lakás különböző részeiből, mert azok arra ingerlik a cicát, hogy újra azokra a helyekre pisiljen.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem