Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor Úr/Nő

Sajnos a válassz részt valamiért üresen találtam, így még egyszer feltenném a kérdésemet. Az a kérdésem, hogy melyik kombináció a jobb? Havi Nexgard specta, vagy háromhavonta Bravecto és közben havonta fél Milbemax?
3 éves 10 kilós keverék kutyámnak az utóbbi kombinációt adom, de most más kutyásnak meg azt tanácsolja az állatorvosa, hogy a Nexgard spectát adja havonta, mert az hatékonyabb, a Bravecto “elavultabb” hatástalanabb.Ez igaz, vagy maradjak nyugodtan a variáltnál? Köszönettel. Fruzsi

2018.05.02

Állatorvos

Bocsánat, sajnos néha előfordulnak rendszerhibák. A többségét észreveszem… Szerintem mindkét módszer a legjobbak közül való “prémium kategóriás védekezés”. Én nem gondolom, hogy az amúgy szintén a viszonylag új készítmények közé sorolható Bravecto csak azért hatástalanabb lenne, mert egy kicsit régebbi, mint a NexGard Spectra. Nem mindig igaz, hogy ami újabb az jobb, bár kétségtelen, hogy egyes hatóanyagokkal szemben már ellenállóbbak a paraziták… Természetesen, mint minden másban ebben az esetben is eltérőek lehetnek a tapasztalatok az egyes termékekkel kapcsolatban. Van akinek ez, van akinek az válik be inkább. Ha sok termék van a palettán, akkor ha több embert kérdez, mást fognak mondani, javasolni…Ha a kutyájában csak olyan kullancsot talál, amelyik elpusztult mielőtt vért szívott volna, akkor működik a Bravecto. Olyan szer pedig nincsen, ami 100%-os védelmet nyújt. Nagyon fontos, hogy minden séta után nézze át a kutya bundáját.

Vissza a kérdésekhez