Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr/nő!

Nemrég kiderült, hogy a kutyànk allergiás a gluténre és még néhány dologra (sertés, pulyka, lóhús, mogyoró, paradicsom, kukorica, szója, élesztő ), majd meg is kezdtük a gluténmentes diétát és arra is figyelünk, hogy olyasmit ne kapjon amire ezen felül érzékeny. Körülbelül 10 napja tartjuk a diétát, de még mindig erősen vakarózik, melynek következtében a szőre jóval kevesebb lett és helyenként ki is kopott (más tünetet nem okozott a gluténérzékenység nála). Azt szeretném megtudni, hogy normális -e, hogy a diéta ellenére 10 nap után is erősen vakarózik, illetve lehet-e valamilyen gyógyszerrel enyhíteni a tüneteket?

Válaszát köszönöm!

2018.07.10

Állatorvos

Ha a diéta megfelelő és csak a táplálék okoz problémát, akkor is sok esetben 2-3 hét kell a javulás első jeleihez. Ha nagyon súlyosak a tünetek, akkor van lehetőség azok enyhítésére, kérje állatorvosa segítségét.

Vissza a kérdésekhez