Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

A logófülúű törpenyuszinkat megtámadta egy kistestű kutya péntek estefele. Azóta a nyuszi nem nagyon mozog, hatalmas sokkot kapott amit reggelre hevert ki, azonnal állatorvoshoz vittük, aki gyulladáscsökkentőt adott neki és B-vitamint. A röntgen semmiféle sérülést nem mutatott ki.Külső sérülése sem volt.De az orvos azt mondta, hogy lehet hogy gerincvelő sérülése van.
Másnap visszavittük és gyengék voltak a reflexei az állatorvos adott még 3 napra elegendő gyulladáscsökkentőt,és 10 napi B-vitamint. Ekkor még a fejét sem tudta megtartani. Másnap már a fejét is tudta tartani,sőt forgolódik is vele.Rengeteget eszik és iszik is, állandó felügyelet alatt van nehogy tüdőgyulladást kapjon.Tegnap már a bal mellső lábát maga alá tudta húzni de a hátsó fele még mindig nagyon gyenge.Ma reggelre már a hátsó lábát is nyújtóztatta ide-oda rakosgatta,a jobbot ha jól tudom, de a jobb mellső lába még mindig nem nagyon mozog, csak így egy helyben kapar vele. Mintha próbálná felnyomni magát ülő helyzetbe.(vagy nem tudom). Az életkedve töretlen nem lászik rajta fájdalom jele, hátsó lábaival amikor az állatorvos megszorította a talpát vagy megnyomta visszarúgott. Mintha javulna állpota, sajnos nem tudom, azt hogy valaha lábra fog e még állni de nagyon szeretnénk. A bal oldalára viszont egyáltalán nem hajlandó átfordulni, bár lehet, hogy sosem feküdt azon az oldalán 🙂

Kérdésem az lenne, hogy mit tudunk érte tenni, hogy elősegítsük a gyógyulását? Látott e már hasonlót? Mennyi esélye van, hogy újra köztünk ugrándozzon?Illetve, hogy mennyit várjunk vele ha javul is az állapota, míg nem akarjuk tovább szenvedni hagyni?

Előre is köszönöm!

üdv.: Imi

2014.08.12

Állatorvos

A legpontosabb válaszokat ezekre kérdésekre a kezelő állatorvos tudna adni. A leírása alapján nekem is az a véleményem, hogy a nyuszi gerince sérült, de azt, hogy pontosan mi történt egy sima röntgenfelvétel nem mutatja meg minden esetben. A durva elváltozások természetesen egy natív felvételen is látszanak, de a gerinc esetében egészen apró elváltozások is komoly tüneteket okozhatnak. Az nagyon jó jel, hogy a nyuszi állapota javul, méghozzá jelentős mértékben és viszonylag rövid idő alatt. Ez mindenképpen optimizmusra ad okot. Mindenképpen adjanak időt az állatnak, mert remélhetőleg ez a javulás folytatódik, ráadásul a leírása alapján a nyuszinak van életkedve, nem adta fel. Komoly műszeres vizsgálatok nélkül csak ennyit lehet mondani. A legjobb az lenne, ha a harapás miatt vérömleny keletkezett volna, ami nyomja a gerincvelőt és ez okozná a kiesési tüneteket. Ahogy a vérömleny felszívódik, úgy térhetnek vissza a funkciók. Lehet, hogy nem lesz minden a régi, de ha a nyuszi fájdalommentes, jó étvágyú, akkor egy kis mozgászavarral azért még élhet kedvencként. Úgy gondolom, hogy mindenképpen beszéljen állatorvosával a további kezelést illetően. Felvehetik a kapcsolatot dr. Biksi Otíliával, aki fizioterápiával foglalkozik.

Vissza a kérdésekhez