Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!
Az 1, 5 éves , ivartalanított lány cicámmal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Családi házban lakunk, a cica szabadon járt ki-be. Nappal általában csavargott, este mindig bent aludt. Kb. 1 éves koráig velünk aludt az ágyban. Aztán vemhes lett ( ez egy hosszú történet, de a lényeg az, hogy nem merte az orvos ivartalanítani, mert asztmás rohamai voltak, azt mondta várjunk. Aztán tüzelés alatt kiszökött…). A venhesség alatt is nagyon bújós volt, sőt, vele voltam, mikor szült. A kicsinyeiből kettőt megtartottam, kettőt elajándékoztam. Közülük egy a szomszédba került. Az anya cicát ivartalanították. Mindig sokat járt a szomszédban lévő kicsihez, de mióta ivartalanították, tőlünk egyra jobban eltávolodott. Nem jött többet mellém, nem volt olyan bújós. Egyre gyakrabban nem jött haza éjjel. Most ott tartunk, hogy szó szerint a szomszédba költözött, szinte soha nem jön haza. Ha meglát az utcán és hívom, rám sem néz. Régen a kapuban várta, hogy hazajöjjek. Nagyon szomorú vagyok emiatt. Hogyan tudnám hazaszoktatni?
Ha közelítek hozzá elszalad előlem, pedig mindig imádtam, sosem bántotta itt senki.
Előre is köszönöm a segítséget!

2018.09.01

Állatorvos

Nem lehet, hogy a szomszédban is etetik és ők többet vannak otthon? Ilyenkor meg kell kérni a szomszédokat, hogy ne etessék, csak a saját cicájukat és Ön pedig hívja haza és kínálja finom falatokkal. Lehet, hogy bent is tarthatná egy ideig, hogy újra erősebb legyen a kapcsolatuk. Természetesen, ha a cica nagyon vágyakozik arra, hogy kimenjen, akkor ez nem megoldás.

Vissza a kérdésekhez