Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő. Van egy 10 hetes akita kislányunk. Érdeklődni szeretnék,hogy ilyen idős korban van-e valami oltás? Eddig 2-szer kapott oltást, a legutóbbiakat 2014.08.04-én. A másik kérdésem pedig az lenne,hogy mikortól lehet egy fiatal kutyusnak házi kosztot adni? Egyenlőre száraz tápot, áztatott tápot és konzervet kap. A vásárlás utáni napokban vettük észre,hogy a kutyusnak köldöksérve van, de mintha mára (1 héttel utánna) már kisebb lenne a pukli. Lehetséges,hogy rendbejön vagy mindenképpen műtetni kell? Köszönöm válaszait.

2014.08.14

Állatorvos

Az oltások kéthetente esedékesek. Az állatorvosok általában a következő módon állítják össze az oltási sort: Parvovírusos bélgyulladás elleni védőoltás, kombinált oltás, parvo ismétlő, kombinált ismétlő, veszettség (kötelező). Ez az első öt oltás, amelyeket két hetente kap a kölyök. Fél éves kor körül érdemes egy kombinált ismétlőt beadni, egy éves kora előtt pedig mindenképpen szükséges a veszettség elleni védőoltás ismétlése is (ez kötelező). Léteznek más oltóanyagok is (pl.: Lyme betegség, babesiosis, kennelköhögés, coronavírusos bélgyulladás), amelyek hasznosak lehetnek. Beszéljen kezelő állatorvosával. A következő oltásnál mindenképpen mutassák meg a sérvet az orvosnak. A sérv nem múlik el magától. A köldöksérv a hasizmok folytonossági hiánya, az így keletkezett lyukon a hasüregben lévő képletek a hasfalon kívülre, a bőr alá kerülhetnek. A sérv tartalma a sérvkapun keresztül visszahúzódhat a hasüregbe, majd újra előeshet, emiatt változhat a kívülről látható kitüremkedés mértéke. Ha nagy a sérvkapu, akkor tanácsos azt hamar megműteni, mert akkor akár belek is előeshetnek, kizáródhatnak. Kisebb köldöksérvek műtéti megoldásával lehet várni akár az ivartalanításig is (ha ilyesmit terveznek).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem