Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Holnap hozzuk haza kiskutyánkat, aki 5 hetes, de az anyja már nem szoptatja. A jelenlegi gazdájától nedves tápot kap. A kérdésem az lenne, hogy mivel érdemes etetni és napi hányszor? Köszönöm a választ előre is!

2014.08.22

Állatorvos

Ha a korábbi gazdánál kapott táptól nincs hasmenése a kölyöknek, akkor kezdje azzal az etetést, majd ha nem prémium minőségű eledelt kapott, akkor fokozatosan cserélje le azt. A táplálékváltást 4-5 napos átmenettel csinálja, úgy, hogy az új étel arányát fokozatosan növeli, míg a régiét csökkenti. Egy ilyen fiatal kölyöknek még jó lenne néhány hét az anyja közelében a testvéreivel, hogy szocializálódjon, tanuljon, de persze vannak helyzetek, amikor ez nem megoldható. Egy ilyen kicsi kölyköt még naponta 4x-5x kell etetni. Adjon a kölyöknek olyan prémium kölyöktápot, ami a várható felnőttkori méretének megfelelő (pl.:Select Gold, Real Nature, Happy Dog, Hill’s, Royal Canin, Purina ProPlan, Eukanuba). Lehet, hogy a kölyök a száraztápot még nem tudja megrágni, ezért érdemes lehet vízbe áztatni és akkor kínálni, amikor már megpuhult. Természetesen adhatja először a prémium tápok konzerv változatát is. Ha a kölyöknek nincsen hasmenése és már hozzászokott a választott táphoz, akkor fokozatosan megkóstolhat más dolgokat is (pl.: bébiételek, főtt zöldségek, sajt, túró, tojás, joghurt, kefír, főtt hús, szálkamentes hal, sütőtök, rízs, tészta). A konzervhez és a táphoz soha ne keverjen semmit, az egyéb ételeket mindig külön kínálja és azokat is szépen fokozatosan vezesse be a kölyök étrendjébe. Nagyon fontos, hogy a kölyök előtt mindig legyen tiszta víz. Ne adjon a kiskutyának tehéntejet, mert könnyen hasmenése lehet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem