Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Egy 4 kg-os yorkshire terrierem van, akinek vettem az állatpatikában egy darab Milbemax féreghajtó tablettát, mivel hamarosan aktuális lesz a következő féreghajtás (negyedévente szoktam) és mivel ez a szív- és bőrférgességre is jó, inkább ezt választottam, biztos ami biztos! A kérdésem az, hogy hogyan kell ezt adagolni? Beadhatom neki egyszerre a tablettát vagy 2 x 1/2-et adjak? Egy tabletta is hatásos vagy kell csinálni egy úgynevezett kúrát, pl. havonta ismételni még háromszor-négyszer? Panasz nincs, de hát sose lehet tudni, hogy lakozik-e benne valami 🙂

Köszönöm a válaszát!

2014.08.25

Állatorvos

Egyszerre adja be a gyógyszert, amennyiben kistestű és kölyökkutyáknak való tablettát vásárolt, ennek adagja 1-5 kg között 1 tabletta. Ha csak rutinszerű féreghajtást végez, akkor elegendő egyszer beadni a tablettát, ha ürül féreg, akkor kell újabb kezelés. Szívférgesség elleni védekezéshez havonta kell adni a gyógyszert. Érdeklődjön állatorvosánál, hogy olyan területen lakik-e, ahol ez indokolt lehet.

Vissza a kérdésekhez