Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr / nő!

A kutyám adatai: 14éves,1herés (de már kiherélt), keverék.
1hónapja észleltünk a heréjén piros foltokat, ami egyre durvább lett annyira hogy nem volt a kutyának bőr a heréjén, elvittük állatorvoshoz azt mondták valamilyen allergia így kiheréltettük. A műtét napján rosszul volt majd 1napra rá mintha kicserélték volna, teli volt életkedvvel, örömmel. Vissza vittük varrat szedésre, na onnantól mintha elvesztette magát, azóta nem eszik, nem iszik. Tegnap visszavittük az állatorvoshoz. Azt mondta a kutyám haldoklik mert májdaganata van már jó pár éve. Azokkal a kérdésekkel szeretnék önhöz fordulni, hogy: A műtét során kiderült volna hogy a kutyánknak daganata van? Mivel tudjuk kezelni a kutyánk daganatát hogy felépüljön és éljen még pár évet? (állítólag már nagyon nagy a daganat és csak egy hajszálnyi maradt neki, és azt tanácsolta még az orvos ha szeretnénk hogy éljen akkor menjünk mindennap és kössük infúzióra.) Hozzá teszem ma is visszük, de szegény kutya nagyon kábult..Különféle csillapítókat kapott. Vigyük másik állatorvoshoz hátha van remény?? Igazából nem tudom elképzelni hogy nem vették észre se amikor vizsgálatokra vittük sem amikor műtötték a heréjét, mert ugye neki csak egy heréje jött le és a másik fenn maradt.

Szeretném ha mielőbb válaszolna, nagyon fontos lenne. Köszönöm szépen!

2014.09.04

Állatorvos

Nehéz így a távolból véleményt mondani. Egy herélésnél, ha előtte nincs vizsgálat nem derül ki, hogy a kutyának májdaganata van. Nem értem az összefüggést a herélés és a hereborékon található elváltozás között. Nem lehet, hogy heredaganata is volt a kutyának? A májdaganatot biztosan csak ultrahang vizsgálattal lehet diagnosztizálni. Vérvétel során is kiderülhet, hogy májprobléma van. Az előrehaladott májdaganat kutyák esetében is gyógyíthatatlan betegség. Az, hogy most elviszi-e az állatot egy másik orvoshoz is, az elsősorban bizalmi kérdés. Van onkológia szakrendelés is (pl.:Dr. Vajdovich Péter), ahol biztosan az onkológia terén legképzettebb állatorvosok látják el az állatokat. Sajnos azt, hogy van-e remény arra, hogy a kutya még minőségi életet élhessen, csak a vizsgálati eredmények ismeretében lehet megmondani.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem