EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!Tiz éves spániel kutyusomnak öklendező köhögése van lassan két éve.Az állatorvosommal megpróbáltunk mindent steroidokat kapott majd antibiotikumot és köhögéscsillapitot. A inproduktiv köhögés nem mulott el készült mellkasrtg ami negativ volt vérvétel nem volt probléma .Most ott tartok hogy nem tudom mi tévő legyek A savtultengés nem okozhat ilyen jellegű problémát?A kutyus elhizott 21 kg.Köszönettel

2014.10.15

Állatorvos

Sajnos vizsgálat nélkül nehéz ebben a kérdésben állást foglalni. Én azt gondolom, hogy további vizsgálatokra lenne szükség, hogy a probléma okát felkutassuk. Érdemes lehet megvizsgálni a kutya szívét is. Esetleg érdemes lehet endoszkóppal is megvizsgálni a légcsövet. Ilyen vizsgálatokat például Dr. Psáder Roland végez. Ha a kutyának túl sok gyomorsava van, az inkább hányást, öklendezést okoz. Fontos dolog elkülöníteni, hogy a kutya öklendezik vagy köhög. Sajnos a krónikus köhögések sok esetben elég makacs problémák és előfordulhat, hogy a tünetek enyhítéséhez folyamatos gyógyszeres kezelés szükséges. Szerintem kérdezzen meg más szakembert is, mert több szem többet lát. Mindenképpen vigye magával a korábbi kezelési lapokat és legyen tisztában azzal, hogy pontosan milyen gyógyszereket szedett eddig az állat. Szerintem nagyon fontos lenne egy óvatos, fokozatos, fogyókúra is, mert a túlsúly minden esetben ront az ilyen betegek állapotán.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem