Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! 4 éves nőstény maine coon cicám (ivaros) mostanában “fúriaként” viselkedik. Eddig kiegyensúlyozott volt, most pedig úgy megy neki látszólag ok nélkül a kandúr cicának, pofozza, fúj rá. Február elején tüzelt a cica, azóta jele nincs annak, hogy terhes lenne, a hasát nem engedi simogatni. Velünk nagyon barátságos, rajtunk alszik, sokat dorombol, jó az étvágya is. A környezetében változás nem történt. Ön szerint elvigyük állatorvoshoz, mi lehet az oka ennek a viselkedésbeli változásnak? Válaszát köszönöm!

2013.03.20

Állatorvos
Ritkán, de macskáknál is előfordul álvemhesség. A hormonális változások okozhatnak viselkedésváltozást. Érdemes azért megmutatni állatorvosnak a cicát. Hasznos lehet ilyen esetben a nyugtató hatású feromonokat tartalmazó Feliway párologtató és spray (ezekről részletesen olvashat az interneten). Azt tudni kell, hogy a nőstény macskák igazából csak tüzelés idején keresik a kandúrok társaságát. Persze ha eddig minden rendben volt, akkor ez nem magyarázat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem