Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/nő!

7 éves kan németjuhászunk mellé (aki a szomszédok miatt a tetőteres házunk alsó szintjén lakik) egy hete hoztam egy 8 hetes fiú cicát (ivartalanítás tervbe van véve). A cica egyelőre a tetőtérben van, rendesen eszik, szobatiszta és játékos. Lassan felfedezi a felső szintet, de a kutyától fél. A kutya úgy került ide, hogy már volt macska (11 évesen sajnos elvesztettük őt betegségben), ezért nem mutatott agressziót a pici iránt, viszont a macska fúj rá, fél tőle.
Kérdésem az lenne, hogyan lehet őket a leghatékonyabban összeszoktatni, hogy ne bántsák egymást? A cica nem maradhat csak a tetőtérben, mert ha elutazok nyaralni, szüleim csak lent tudják gondját viselni.
Előre is köszönöm szépen a választ!

2014.05.18

Állatorvos

Ha a kutya nem bántja a macskákat az nagy előny, a cica pedig kölyök, tehát könnyen alkalmazkodik. Először szoktassa hozzá a cicát a kutya szagához úgy, hogy a kutya nincs a helyiségben. Később megpróbálhatja együtt etetni az állatokat tisztes távolságban egymástól. Ha a kutya fegyelmezett és tud helyben maradni, akkor elkezdhetnek a kutya jelenlétében játszani a cicával. A lényeg, hogy a cica jó élményekkel kapcsolja össze a kutya jelenlétét. A kölykök kíváncsiak, és rugalmasak, hamar rájönnek arra, hogy a kutya ártalmatlan. Fontos, hogy mindig felügyelet mellett engedjék csak össze az állatokat, amíg nem szoktak össze teljesen. Vigyázzanak nagyon a kutya szemére, mert az izgatott kiscica esetleg belekaphat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem