Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lakásban tartott 9 éves cicámnak pár napja lekonyul a bal füle, nem nagyon engedi, hogy megnézzem, sokszor rázza e-miatt a fejét és néha vakarja is. Amennyire láttam, olyan mintha koszos lenne belül???? de mintha fájna is neki. Mitől van, és mit tudok tenni? Köszönöm a válaszát.

2014.11.30

Állatorvos

Vizsgálat nélkül nem mondhatok biztosat. A leírása alapján a cicának hallójárat gyulladása van (lehet, hogy fülrühös is). Ha a macska sokat rázza a fejét és sokat vakarja a fülét, akkor előfordulhat, hogy a fülcimpa belsejében megreped egy ér és nagyobb mennyiségű vér távozik a szövetek közé (othaematoma). Ilyenkor a fül megvastagodik, olyan lesz, mint egy párna, ezáltal nehezebb lesz, így lekonyul. Ennek a problémának műtéti megoldása van, amit a kialakulástól számított 10-14 nap múlva kell elvégezni. Addig kezelni kell a kiváltó okot fülcseppekkel és parazitaellenes készítményekkel. Vigye orvoshoz a cicát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem