Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
Kérdésem nem egészen állatorvosi jellegű, de nagyjából ezzel kapcsolatos. Van két kutyám, egy 4 éves beagle és egy 6 hónapos border collie keverék. A kertben élnek, kennellel, udvarral, fűtött kutyaházzal. Bármennyire könyörgök, a szüleim nem engedik, hogy beengedjük őket a házba, sem éjszakára (mivel ‘koszosak,büdösek,hullik a szőrük…’), sem nappal egy-egy órára, de én nagyon szeretnék velük lakni, úgy érzem, hiányzik az életemből a velük való egész napos együttlét. Hétköznap sajnos nem nagyon van időm kimenni hozzájuk, hétvégén viszont amennyire tudom lemozgatom őket. Ön szerint nem lenne jobb nekik, ha egész nap velünk lennének? Attól félek, hogy unatkoznak hétközben. Esetleg tudna valami jó módszert szőrhullás és kutyaszag ellen? (Megfürdettük őket, de annál erősebben tért vissza a szaguk) . Várom válaszát:
Egy Kutyamániás, Tanácstalan Lány

2014.12.10

Állatorvos

A kutyáknak egészen biztosan jobb lenne, ha egész nap Önökkel lehetnének, hiszen számukra az a legfontosabb, de egy család esetében mindenkinek a szempontjait figyelembe kell venni. Valóban nehéz egy kerti kutyát olyan állapotban tartani, hogy ne vigyenek sok piszkot a lakásba, de nem lehetetlen. Gyakori fésüléssel, lábmosással megoldható a kinti-benti lét, de az biztos, hogy a tisztaság tekintetében ez egy kompromisszum. Az olyan lakás, ahová rendszeresen beengednek kutyákat, soha nem lesz olyan tiszta, mint amelyikbe nem….Szőrhullás ellen nincsen más, mint a fésülgetés és időnként bőrtápláló kúrák alkalmazása, de egy beagle és egy border collie szőre mindig hullik valamennyire, úgyhogy a szőrmentes lakás kizárt… Fürdetéskor használjon jó minőségű hidratáló sampont (pl.: Dermilen, Leniderm, Dermoscent). Próbáljon beszélni a szüleivel, hogy esetleg egy helyiségbe engedjék bejárni a kutyákat és cserébe vállalja annak gyakori takarítását.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem