Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr/nő!
A hároméves dobermann szukám ma reggel elkezdett sántítani a bal mellső lábára. Két ujja között a mancsa felső oldala kemény és duzzadt, a talpán pedig látok egy hólyagszerűséget. Megnéztem, nincs benne tüske. Régebbi képeken láttam, illetve a férjemtől tudom, hogy szőrtüszőatkája volt. Másfél éve élünk együtt, azóta én renszeresen kezelem, és nem jött elő. Lehet az atka a sántaság oka? A férjem nem akarja állatorvoshoz vinni, én viszont aggódom érte.
Másik kérdésem, ugyanezzel a kutyussal kapcsolatban. Már egy éve nagyjából (úgy 2,5 éves kora óta) változó időközönként erős remegés jön rá. Ilyenkor nagyon meg is rémül. Én epilepsziára gyanakszom. A férjem ilyenkor ad neki egy falatkát, amitől álltalában abbahagyja. Úgy gondoltam, még ha igaza is van és csak “a kajáért remeg” (sokszor akkor jön elő, amikor a közelben sincs étel!), akkor is érdemes lenne megmutatni szakértőnek.
Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelettel: B. Zsoltné

2014.12.16

Állatorvos

A kutya lábát mindenképpen meg kellene mutatni egy állatorvosnak. Ha kívülről nem is látszik, nagyon valószínű, hogy mélyebben bent valami van a lábában (persze látatlanban nehéz véleményt alkotni). A remegésről készíthetnek akár egy telefonnal egy rövid felvételt és megmutathatják az állatorvosnak. Ha az orvos látja a jelenséget, akkor véleményt tud mondani, hogy a jelenség valóban görcsroham-e, vagy csak egy ideges típusú kutyával állunk szemben, aki különböző érzelmi hatásokra remegni kezd (ez is elég gyakori jelenség, de ez nem egészségügyi probléma).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem