Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/ úrhölgy!
Az alábbi problémámmal fordulnék Önhöz. Van egy 9 hónapos fajta tiszta fóka mintás nőstény sziámi cicám. Az állatorvos azt mondta, hogy 3-4 hetente vágni kellene a karmait, viszont sajnos a macska amint meglátja a karomvágó csipeszt, vagy csak hozzáér, elkapja a mancsait, és iszonyatos hangon nyávog. Ötletünk sincsen már, hogy hogyan lehetne kezelni ezt a problémát. Próbáltuk jutalomfalatokkal..hátha a pozitív megerősítés beválik. De sajnos nem. Még a legelején mikor kisebb volt, nagyjából sikerült, azonban ahogy nő úgy erősödik is, és nagyon akaratos. Az lenne a kérdésem Önhöz, hogy van-e erre valami módszer? Hogyan lehetne megoldani itthon a karomvágását?
Előre is köszönöm gyors válaszát.

2014.12.17

Állatorvos

Sajnos a jutalomfalatokon kívül nem lehet túlságosan sok dolgot tenni. Segíthet, ha nem akarják egyszerre levágni az összes karmot, hanem mancsonként haladnak és egy alkalommal csak addig fogják le a macskát, amíg még nem hergeli be magát nagyon. A karomvágásra lehetőleg olyan időszakot válasszanak, amikor az állat nyugodt, pihen. Vegyenek olyan karomkoptatót, amit a cica szívesen használ. Ha otthon akarnak karmot vágni, akkor most nem szabad feladni, mert akkor a cica rájön, hogy képes arra, hogy megakadályozza ezt a tevékenységet és később is mindent meg fog tenni, hogy elkerülje. Kipróbálhatják, hogy Feliway sprayt fújnak a kezükre, amikor karmokat vágnak, mert ez nyugtató hatással van a cicákra, hátha beválik…

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem