Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Van egy nőstény 1 éves perzsa macskánk és már vagy 3 hónapja ( hosszabb rövidebb
időközönként ) tüzel.Nagyon nehezen viseljük és szeretném a tanácsát kérni hogy milyen hormon tablettát lehetne neki adni hogy ne nyávogjon.Ivartalanítani nem szeretnénk mert majd később szeretnénk ha cicái lennének
Akitől vásároltuk a cicát az mondta hogy ők is valamilyen tablettát adnak neki ilyenkor,az ottani állatorvos írta ki neki.

Üdvözlettel: Badár Zoltán

2014.05.19

Állatorvos

Egy egészséges nőstény macska ha nem termékenyül, akkor gyakran ivarzik. A cicáknak az ivarzás felfüggesztésére és elnyomására Ovarid tablettát szoktak alkalmazni, ami receptköteles. Fontos, hogy ne adjanak neki hosszan gyógyszert, mert annak számos mellékhatása lehet (pl.: gennyes méhgyulladás, emlődaganat, viselkedésváltozás, hormonális problémák, megnövekedett étvágy). Azt javaslom, hogy minél hamarabb szüljön a cica, majd ha már nem akarnak kicsiket, akkor ivartalanítsák (amennyiben nincsenek tenyésztési szándékaik).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem